cupping

Cupping

Cupping; het vacuüm zuigen en pijnigen van de huid. Deze techniek komt oorspronkelijk uit de Chinese geneeswijze.

Wil je jouw eigen huid of de huid van je sub op een specifieke  manier bewerken, gevoelig maken of zelfs pijnigen? Met cupping creëer je een vacuüm dat leidt tot een zeer gevoelige huid. Lees hier alles over cupping en hoe dit vorm krijgt in de BDSM-wereld.

De oorsprong van cupping

Cupping komt oorspronkelijk uit de Chinese geneeswijze. Volgens de oude Chinezen konden afvalstoffen het lichaam verlaten door middel van het vacuüm trekken van de huid. Ze geloofden ook dat het een positief effect heeft op de onderliggende spieren, waardoor uiteindelijk spier- en andere soorten pijnen verdwijnen.

Door middel van cuppen konden ook afvalstoffen via het bloed naar buiten worden getransporteerd. De Chinezen prikten dan gaten in de huid, plaatsten de cup op de huid en zogen door middel van het vacuüm ‘onzuiver’ bloed uit het lichaam. Dit was een makkelijke manier om het lichaam te reinigen van schadelijke stoffen.

Cupping? Wat is dat?

Een glazen of plastic kommetje of zuiger wordt op de huid geplaatst. Door middel van hitte of zuigkracht wordt er vervolgend een vacuüm getrokken. Op de plek waar het kommetje of de zuiger is geplaatst, ontstaat er een verhoogde bloedtoevoer, waardoor de huid daar extra gevoelig wordt. Dit maakt erotisch cuppen een perfecte voorbereiding op een intense en pijnlijke SM-sessie. Hoe meer lucht wordt gezogen, hoe gevoeliger de plek uiteindelijk wordt. Het vacuüm kan worden verbroken door een vinger onder de cup te plaatsen, zodat er weer lucht bij komt.

De cups kunnen op verschillende plekken van het lichaam worden aangebracht. Populaire lichaamsdelen zijn de tepels, borsten, billen, binnenkant van de dijen, de clitoris en de vagina.

Hoe doe je aan erotic cupping?

Er zijn verschillende manieren om aan erotisch cuppen te doen. Er is een onderscheid tussen dry en wet cupping. Bij dry cuppen blijft de huid onbeschadigd, al zal de huid zeer gevoelig zijn voor voor externe (pijn)prikkels. Vaak blijft de bloeduitstorting nog langere tijd zichtbaar op de huid. Om die reden wordt cuppen ook wel gebruikt voor tijdelijke body modification.

Is cuppen gevaarlijk?

Niet echt. Cuppen kan zelfs een helende werking hebben. Sommige mensen ervaren een verbetering in pijnklachten na cuppen op het desbetreffende gebied. Indien je ervoor kiest om aan wet cupping te doen, het is wel noodzakelijk op goed op te letten dat de sub niet teveel bloed verliest en dat het onder hygiënische omstandigheden wordt uitgevoerd. Houd daarnaast altijd rekening met de grenzen van de sub. Zodra de sensatie te heftig wordt en een stopwoord of teken wordt afgegeven, dient de Dom te stoppen. Wees ook altijd alert op de veranderende huid naar aanleiding van de toegenomen bloedtoevoer.

Blood cupping

Blood cupping is een vorm van wet cupping. Een Dom zal eerst schade aanbrengen aan de huid van de sub, bijvoorbeeld door te prikken in de huid tot het gaat bloeden. Vervolgens brengt de Dom de cups aan en creëert een vacuüm. Zodra het vacuüm gaat trekken, wordt het bloed mee naar buiten gezogen.

Fire cupping

Bij Fire cupping wordt een glazen bol op de huid geplaatst. De Dom spuit vervolgens alcohol in de afgesloten cup en steeds dit aan met vuur. Door het gebrek aan zuurstof zal al gauw het vuur doven. Zodra de lucht is afgekoeld, ontstaat er een vacuüm naar aanleiding van een intense zuigkracht. De plek kan dagen daarna nog blauw zien en pijnlijk aanvoelen.

Geef een reactie

Hoofd Menu