dominant

Dominant

Heb je graag de touwtjes in handen? Vind je het prettig als een ander je machtig vindt? Dan kan de rol van dominant goed bij je passen. Maar wat houdt die rol precies in, of beter gezegd: hoe kun je die rol het beste vervullen?

Heb je graag de touwtjes in handen? Vind je het prettig als een ander je machtig vindt? Dan kan de rol van dominant goed bij je passen. Maar wat houdt die rol precies in, of beter gezegd: hoe kun je die rol het beste vervullen?

Wil je een dominant zijn?

Dominant zijn: je hebt erover nagedacht en misschien over gefantaseerd. Je hebt je dominante gevoelens net ontdekt of wellicht ben je met iemand samen die graag gedomineerd wil worden. Je hebt besloten dat je een dom (mannelijk) of dommes (vrouwelijk) wilt zijn. Maar er zit een groot verschil tussen een dominant willen zijn en een dominant zijn. Voordat je begint aan je rol als dom moet je goed weten wat die rol überhaupt inhoud. Het is niet zo simpel als veel mensen denken. Een dominant is niet zomaar bazig. En wist je dat een vrouwelijke Dominatrix wordt betaald voor haar diensten? Read and learn!

De dominant geniet van de reactie van zijn of haar sub en dat geeft hem of haar een goed gevoel.

Dominant? Wat is dat?

Dom is een afkorting voor dominantie. Andere woorden die voor deze dominante rol gebruikt worden zijn D, Sadist en Meester of Meesteres. Ben jij in het dagelijks leven dominant, dan ben jij degene die bepaald wat er gebeurd. Hij of zij is ook degene die de klappen geeft en tepelklemmen of handboeien op de sub gebruikt.

Voel jij je comfortabel als je de controle over een situatie hebt?

De beste manier om uit te vinden welke rol jou het beste ligt, is zelfonderzoek. Bij BDSM is de dominante partner die het leuk moet vinden om een ander te vernederen of te corrigeren met bondage. Ook kan een dom de onderdanige zo domineren dat de sub bijna niets meer doet zonder toestemming of opdracht.

Hoe domineer je je sub?

Een sub geeft de dominant volledig vertrouwen en daarmee de macht om de grenzen op te zoeken. Deze grenzen worden altijd voor de start van het BDSM-spel met elkaar besproken. De dominant en sub moeten allebei de mogelijkheid krijgen om hun fantasieën en diepste verlangens waar te maken. Tijdens het spel lijkt het alsof de dominant de baas is, maar de sub bepaalt eigenlijk de grenzen van het spel. Vanzelfsprekend mag de dominant absoluut niet over die grenzen heen gaan. Mocht het voor de sub te ver gaan, dan kan hij of zij het afgesproken stopwoord of –teken gebruiken.

Wat kun je doen als dominant?

Er zijn verschillende manieren om je dominantie te uiten.

Bevelen
Beveel je sub om iets te doen. Als hij of zij niet gehoorzaamt, spreek je je sub daar op aan. Geef je sub desnoods een straf als het echt te bont wordt. Jij bent de dom, dus je sub moet naar jou luisteren. Wie niet horen wil, moet voelen.

Bondage
Bind je sub vast zonder zijn of haar toestemming daarvoor te vragen. Je onderdanige mag pas los als jij dat wilt.

Pijnprikkels
Dien de onderdanige pijnprikkels toe met behulp van een seksspeeltje. Dat kan bijvoorbeeld een zweepje of tepelklemmen zijn.

Lichamelijke dominantie
Laat met je lichaamstaal zien dat jij de baas bent. Trek bijvoorbeeld het hoofd van je sub aan zijn of haar haren naar achteren. Dat hoeft geen pijn te doen, maar je laat wel zien wie de baas is.

Verbale dominantie
Je taalgebruik is dominant. Woorden en zinnen als ‘alsjeblieft’ of ‘als je wilt’ komen niet in je woordenboek voor. Een bevel is een bevel.

Geen grenzen overschrijden

Een echte dominant weet hoe ver hij of zij kan gaan. De dom weet welke grenzen overschreden kunnen worden en welke absoluut niet. Respect dwingt hij of zij niet af door zijn of haar titel en status, maar wel door zijn of haar houding en voorkomen. Een dominant heeft aandacht voor de fysieke en mentale gesteldheid van de sub. Een dominant heeft respect voor de sub en behandelt hem of haar hiernaar.

Als dom hoef je niet om toestemming te vragen. Doe gewoon wat je van plan bent en maak je submissive zonder te vragen vast aan het bed. Maak je sub pas los als het jou aanstaat. Je sub heeft hier geen zeggenschap over, zelfs niet als hij of zij jou met een smekende blik aankijkt. Pas als je sub het stopwoord gebruikt, moet je stoppen met waar je mee bezig bent.

Twee soorten doms

Er is onderscheid te maken tussen twee soorten doms. Het ene type dominant is de seksuele dom. Dit type is vooral geïnteresseerd in het seksueel domineren. Hij of zij is een seksuele sadist en geniet ervan om intense sensuele (pijn)prikkels aan de sub toe te brengen.

Het andere type is de dominant die op alle aspecten van het leven domineert. Deze dominant houdt zich meer bezig met in controle zijn binnen de relatie en de controle hebben over zijn of haar partner dan met domineren op seksueel vlak.

Uiteraard is het niet perse zo zwart-wit en kunnen deze twee types elkaar overlappen. Dominantie hoeft niet altijd gepaard te gaan met pijn of sadisme. Het hangt er van af wat jou en je partner aanspreekt.

Geef een reactie

Hoofd Menu