edgeplay

Edgeplay

Edgeplay is een seksueel spel dat zeer extreem van aard is. Het is een spel dat op het randje van veiligheid en gezondheid ligt. Eigenlijk zegt de naam het zelf al: ‘randspel’.

Waarom zou je aan edgeplay doen?

Sommige mensen vinden het heel erg opwindend of sexy om angstig te zijn. Anderen houden van de endorfine die vrijkomt na het ontvangen van veel pijn. Sommige willen voor even geen controlfreak meer zijn en willen even een compleet ander persoon zijn. Edgeplay wordt door ook gebruikt om geconfronteerd te worden met angsten of fobieën die een bepaalde invloed op hun leven hebben. De reden om aan edgeplay te doen is heel verschillend en kan echt van een persoon afhangen.

Als je het type bent dat grenzen wilt op zoeken, snel verveeld raakt in bepaalde routines en iets nieuws, taboe en spannends wilt proberen, dan is edgeplay zeker iets waar je kennis mee kan maken. Edgeplay is voor de mensen die iets meer spanning willen dan bij de milde kant van BDSM. Houd er rekening mee dat ‘randspel’ niet bedoeld is voor mensen met een zwak hart. Edgeplay brengt je op het randje van de diepste en donkerste delen van BDSM.

Edgeplay? Wat is dat?

Edgeplay is een seksueel spel dat zeer extreem van aard is. Het is een spel dat op het randje van veiligheid en gezondheid ligt. Eigenlijk zegt de naam het zelf al: ‘randspel’. Een spel dat onder edgeplay valt, kan heel gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn als het niet correct wordt uitgevoerd.

Onder edgeplay vallen verschillende varianten van (BD)SM zoals breathplay, bloodplay en waterboarding.

Lees ook: Waterboarding

 

Houd hier rekening mee bij edgeplay

Voordat je begint met een variant van edgeplay dan is het verstandig als je een paar zaken op een rijtje hebt. Het kan namelijk grote fouten voorkomen.

1. Weet de dominant wat hij doet?

Edgeplay is een gevaarlijk spel en het kan zelfs permanent schadelijk of dodelijk zijn als het niet correct wordt uitgevoerd. Beschikt de dominant dus over de vaardigheden die nodig zijn om het spel naar behoren uit te voeren? De dom heeft de vaardigheid nodig om de sub naar de randen van zijn grenzen te brengen en hem of haar helpen om die grenzen te verkennen. Ze gaan steeds een stapje verder.

2. Heeft de onderdanige realistische verwachtingen?

Wees voorzichtig als de sub zegt dat hij of zij geen grenzen kent. Je onderdanige kan te onervaren zijn om te weten wat hij of zij vraagt, kan in een fantasiewereld leven of kan op zoek zijn naar iemand om beschadigd te worden. Pas ook op wanneer de onderdanige activiteiten aanvraagt die de dominant niet veilig kan uitvoeren.

3. Is de dominant in staat en bereid om de sub te voorzien van de juiste nazorg?

Na een BDSM-spel is er altijd nazorg nodig om de sub weer bij te laten komen. Bij edgeplay is dit onderdeel nog belangrijker. Als een onderdanige naar de grenzen van lichamelijke uithoudingsvermogen is geduwd, kan er uren nazorg nodig zijn om het lichaam weer tot rust te laten brengen. Als een sub bloot heeft gestaan aan geestelijke stress, kan de nazorg wel dagen duren. De BDSM-scène kan bijvoorbeeld heel realistisch zijn geweest waardoor de onderdanige maandenlang nachtmerries kan hebben. Zelfs als de scène een succes was en de sub angsten of fobieën heeft overwonnen, kan dat voor hem of haar zeer desoriënterend zijn.

4. Matchen de BDSM-stijlen van de dominant en de onderdanige met elkaar?

Als je de grenzen van een bepaalde activiteit wilt op zoeken en je ontmoet iemand met een goede reputatie als dom of sub in dezelfde activiteit, dan betekent dat niet gelijk dat jullie een goede match zijn. Check of de BDSM-stijl van je tegenpartij datgene is wat jij zoekt.

Er is geen definitieve betekenis van edgeplay. Er cirkelen verschillende definities rond die onder edgeplay zouden kunnen vallen zoals:

  • BDSM-scènes waarbij vooraf geen stopwoord is afgesproken
  • Scènes die permanent letsel kunnen veroorzaken of levensbedreigend kunnen zijn
  • BDSM-activiteiten waarop een taboe hangt
  • Alles wat in de huid kan steken of scherpe randen heeft zoals messen en naalden
  • Activiteiten die lichamelijk of geestelijk riskant zijn (geweren of fobieën)
  • Breath control, suspension bondage, electroplay, cutting, piercing, fireplay, waterboarding en rape roleplay
  • Elke activiteit die nieuw is voor de onderdanige
  • Dingen die buiten ‘veilig’ en ‘verstandig’ vallen maar die wel met wederzijdse toestemming gebeuren

De definitie van edgeplay is voor iedereen anders. De één vindt dat bijvoorbeeld rape roleplay (verkrachtingsseks) wel onder edgeplay valt en voor de ander is rape roleplay niet op het randje waardoor dit rollenspel volgens hem of haar niet onder edgeplay valt.

Geef een reactie

Hoofd Menu