hogtie

Hogties

Een hogtie is het vastbinden van de handen en voeten van de sub, vaak achter op de rug. De sub ligt meestal op zijn of haar buik of hangt aan een Shibari-ring.

Waarom zou je een Hogtie hebben?

Vind je het prettig om vastgebonden te worden tijdens een spannende avond in de slaapkamer? Of wil je letterlijk en figuurlijk de touwtjes in handen hebben? Boeien, bondage tape en touw: het zijn allemaal verschillende soorten bondagemiddelen. Maar wat weet je al van hogties?

Hogtie is een Engelse uitdrukking en komt uit de tijd van de cowboys. Om te voorkomen dat varkens en ander vee weg zouden lopen, bonden zij deze met alle poten aan elkaar vast. Deze tactiek werd ook wel gebruikt bij gevangenen. Het slachtoffer werd op zijn buik gelegd en zijn handen en voeten werden op zijn rug aan elkaar geknoopt.

Hogties? Wat is dat?

Als ervaren BDSM-er weet je precies wat een hogtie is, maar als beginneling heb je misschien nog nooit van het woord gehoord. Een hogtie is het vastbinden van de handen en voeten van de sub, vaak achter op de rug. De sub ligt meestal op zijn of haar buik zodat hij of zij goed vast te binden is. Dit ligt helemaal niet comfortabel, maar dat is juist de bedoeling.

Als laatste werd er een extra lus om zijn nek gedaan. Na een tijdje krijgt het slachtoffer kramp in zijn benen en wil hij deze strekken waardoor de lus om zijn nek wordt aangetrokken en uiteindelijk zal de gevangenen zichzelf verstikken. Gelukkig is dit in de BDMS-wereld niet het doel van hogties.

Waar wordt een hogtie voor gebruikt?

Een hogtie wordt veel gebruikt in de BDSM-wereld. Hier wordt met een hogtie bedoeld dat de onderdanige persoon wordt vastgebonden in een positie waarbij de polsen en de enkels op de rug aan elkaar worden gebonden met behulp van touw of boeien. Zowel de knieën als de ellebogen worden aan elkaar vastgebonden. Het is heel erotisch, maar wel heel vermoeiend om in deze positie te liggen. Het vastbinden van de sub kan gedaan worden met een touw, maar dat vraagt wel om een speciale techniek. Als je hier niet zo handig in bent dan zijn er speciale boeien, de hogtie boeien. Deze boeien wijken af dan gewone pols- of enkelboeien omdat ze een speciaal middenstuk hebben waardoor de boeien met elkaar verbonden zijn. Deze boeien en verbindingsbanden zijn vaak gemaakt van stof of (nep)leer en de ringen zijn meestal gemaakt van metaal.

Het is vrij eenvoudig om iemand met een hogtie vast te binden en tegelijkertijd is het bijzonder effectief om de bewegingsvrijheid van de sub tot een minimum te beperken. Door dit bondagemiddel heeft de dominant volledig de macht over de onderdanige. De sub kan niet of nauwelijks bewegen waardoor hij geen controle meer heeft over zijn of haar lichaam. Hierdoor krijgt de dominant de kans om alles met de sub te doen wat hij of zij wil. Dat is precies wat veel BDSM-ers zo opwindend vinden aan een hogtie.

Hogties combineren met seksspeeltjes

Van welk soort hogtie je ook gebruik maakt, hogtie boeien zijn super eenvoudig om iemand stevig vast te binden. Je kunt de boeien natuurlijk combineren met touw of andere leuke speeltjes. Denk aan een vibrator, dildo, blinddoek, ball gag en zwepen. Veel BDSM-ers zullen deze vorm van bondage ervaren als opwindend of juist als pure straf.

Veiligheid

Bij alle vormen van bondage is het erg belangrijk dat de vastgebonden persoon vrij kan ademen en dat de spanning op de spieren niet al te lang duurt. Spreek daarom altijd een stopwoord of signaal af en stop direct als het afgesproken woord of signaal wordt uitgesproken of uitgevoerd. De hogtie kan voor de sub namelijk een pijnlijke positie zijn.

Verschillende modellen hogties

Er zijn verschillende soorten hogties. Zo zijn er hogties met of zonder boeien, frogties en pretzels.

Hogties met boeien

Een hogtie met boeien is super eenvoudig in gebruik en zeer geschikt voor beginners. Dit komt omdat de set één geheel is. Deze set bestaat altijd uit vier boeien voor enkels en polsen. De sub zit dan met opgetrokken benen in een hogtie positie. De riempjes van de hogtie zijn zelf naar maat af te stellen, zitten comfortabel en zijn behoorlijk stevig. In deze positie is er maar weinig bewegingsvrijheid voor de sub.

Hogties zonder boeien

Er bestaan ook hogties zonder boeien, maar wél met verbindingslijnen. Bij dit soort hogtie is het mogelijk om je eigen handboeien, enkelboeien, halsbanden of kettingen te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de dominant de sub helemaal naar eigen wens kan vastbinden. De gevorderde BDSM-er kiest dan ook vaker voor deze hogtie.

Touw

Voor elke soort bondage is touw te gebruiken. Ook bij de hogtie is het mogelijk om de polsen en de enkels op de rug aan elkaar vast te binden. Het nadeel is dat het lang duurt voordat iemand is vastgebonden en weer vrij is. Bovendien is niet elk soort touw even makkelijk te knopen en stevig te maken, zodat de sub beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid.

Frogtie

Het is ook mogelijk om een hogtie te combineren met een frogtie. Bij frogtie worden de hielen tegen de bovenbenen vastgebonden. De houding die de sub hierdoor aanneemt, heeft veel weg van een kikker.

Pretzel

Wanneer de onderarmen tot aan de elleboog worden vastgebonden, de grote tenen aan elkaar worden verbonden en de sub een gag in zijn mond heeft, spreek je van een pretzel.

Niet altijd worden de polsen aan de polsen en de enkels aan de enkels vastgebonden met daartussen een middenstuk. Soms worden alleen de polsen aan de enkels (links aan links, rechts aan rechts) geboeid om zo de toegang tot de geslachtsdelen niet te blokkeren.

De standaard set hogtie bestaat uit vijf delen: vier boeien en een middenstuk, waarmee je alle boeien verbindt. Maar er zijn ook uitgebreidere sets te koop, bijvoorbeeld een hogtie met zes haken. De meeste hogties hebben een zwarte kleur, maar er zijn ook hogtie boeien in verschillende kleuren, zoals wit en roze. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Geef een reactie

Hoofd Menu