primal-play

Primal Play

Primal staat voor animaal, dierlijk en primair in de (seksuele) relatie. Het is een seksueel rollenspel waarbij de deelnemers zich dierlijk gedragen. Het kan lijken op een gevecht waarin de sterkere (predator) de zwakkere (prey) onderdrukt.

Heb je ooit een keer iets gehoord over primal play, predators en prooien? Is je nieuwsgierigheid gewekt maar weet je niet precies wat het inhoudt? Dit is wat je moet weten over primal predator.

Wat is Primal Play?

Primal staat voor animaal, dierlijk en primair in de (seksuele) relatie. Het is onderdeel van BDSM (Bondage, Discipline, Dominantie, Submissie, Sadisme en Masochisme). Een primal is iemand die houdt van primal play. Primal play is een seksueel rollenspel waarbij de deelnemers zich dierlijk gedragen. Het kan lijken op een gevecht waarin de sterkere (predator) de zwakkere (prey/prooi) onderdrukt. Soms is het spel meer speels en andere keren kan het heel vies of pijnlijk zijn. Het spel kan ook heel zacht en bijna niet seksueel zijn of juist wel ontzettend seksueel.

Primals doen gewoon wat hun instinct op dat moment zegt. Ze kunnen bijten, krassen, hardhandig vastgrijpen of aan spanking doen. Vanwege deze ruwheid kunnen er ook ongelukken gebeuren. Houd dus altijd een handdoek, babydoekjes en alcohol bij de hand. Overigens is de slaapkamer niet een geliefde plek voor primal play. Primal mensen doen het liever buiten in de natuur of op zijn minst op een plek met natuurlijke omstandigheden.

Primal Play? Wat is dat?

Een primal predator is een persoon die houdt van dierlijke seks. Hij of zij moet moeite doen om zijn partner (prooi) te krijgen. Dit komt vaak tot uiting in de vorm van een rollenspel.

“Ik wil mijn prooi overmeesteren en ermee spelen. Hem/haar bijten, krassen en hardhandig vasthouden terwijl er een paar grommen uit mijn keel komen. Ik gooi mijn principes en netheid overboord en ga liever voor de ruwe kant van seks.”

Dit zou zomaar uit de mond van een primal predator kunnen komen. Bij een primal predator draait het allemaal om veroveren, fysieke overmeestering en het spelen met de prooi.

De seks is heftiger want er wordt niet afgeremd. Een primal predator is een dierlijke rol die onderdeel is van een spel. Dit spel wordt primal play genoemd.

Primal play is meestal onderverdeeld in twee rollen:

  • Primal Predator: een primal die jaagt om een prooi (prey) te vangen
  • Primal Prey: een primal die door een roofdier (predator) wordt gejaagd

Voor de meeste mensen die primal zijn, is het geen fetisj maar een levensstijl. Er is geen speciaal object of specifiek gedrag om een primal te definiëren. Seksueel primal zijn houdt in dat je het dier in jezelf loslaat wanneer je seksueel opgewonden bent of tijdens de seks. De normale beperkingen van beschaafd gedrag vloeien weg en men kan het dier dat diep van binnen schuilt eindelijk laten zien. Primals identificeren zich vaak met één of meerdere dieren. Sommigen zijn een vos of gorilla terwijl anderen zich meer kunnen identificeren met een fret of zeedier. Anderen voelen zich meer een holbewoner. Het varieert sterk per persoon.


Primitief

Bij primal play is er minder sprake van speeltjes en instrumenten zoals zweepjes en boeien. In feite zijn ze primitief. Ze zijn meer van het hard vastpakken, klauwen, haren grijpen, krassen met de nagels of bijten. Primal play hoeft niet gelijk ‘ruw’ te betekenen; het is meer een kwestie van rauw en ongefilterd. Dat komt omdat een spel van tevoren niet wordt vastgelegd. Ze laten het gewoon gebeuren en hierdoor kan het spel allerlei vormen aannemen.

 

Voor wie is deze rol bedoeld?

De rol van primal predator kan zowel door een man als vrouw gespeeld worden. Een primal predator kan er op uit zijn om met een prey te spelen of om zijn prooi te verslinden. De predator doet niet aan afspraken en is elk moment klaar om zijn prooi te overmeesteren. De honger en de lust van een primal predator kan soms ondoordringbaar zijn. Een prey weet dat hij gewild en gewenst is. Toch kan er een worsteling plaatsvinden tussen predator en prey. Op een gegeven moment moet de prey zich overgeven omdat de predator toch altijd de sterkste is. Dat is uiteindelijk ook wat de prooi wil, maar hij wil zich niet overgeven zonder slag of stoot. En zodra de prey zich overgeeft, begint het plezier.

De primal predator wil spelen met zijn heerlijke traktatie. Hij of zij kan zijn prooi op verschillende plekken bijten of krassen. Maar omdat het bij een predator om lust gaat, bijt of krast hij of zij meestal niet zo hard dat de prey gaat bloeden maar wel net genoeg om zijn masochistische kant naar boven te laten komen. Verder vinden er allerlei andere seksuele handelingen plaats.

Primal play en veiligheid

Primal play bevat vaak elementen van ‘rough body play’ en ‘fear play’. De ruwheid van het spel kan gevaren opleveren. Het is belangrijk om te weten dat rauwe en ongefilterde emoties en handelingen door verlies van zelfbeheersing kunnen leiden tot verhoogde veiligheidsrisico’s, zowel emotioneel als fysiek. Vanwege deze risico’s vinden sommige mensen dat primal play valt onder edge play. Een primal predator mag zichzelf laten gaan tijdens het spel, het dier in hem of haar mag naar buiten komen maar er moet altijd respectvol en veilig om worden gegaan met de prey. Dat is iets wat niet vergeten mag worden.

Primal play en BDSM

Primal play is in principe onderdeel van BDSM maar volgt niet alle ‘regels’ ervan. Zo wordt er bij een originele BDSM scène vooraf besproken hoe het spel ongeveer gespeeld gaat worden en wie welke rol neemt. Het is een soort van gepland. Bij primal play is het spel van tevoren minder vastgelegd en kan het dus verschillende wendingen nemen. Er wordt bijvoorbeeld wel gesproken over stopwoord en grenzen, maar niet zo uitgebreid bij een origineel BDSM spel.

Machtsverhouding

Bij primal play is er sprake van rollen (predator en prey) en machtsverhoudingen. In principe heeft de predator de meeste macht en is hij of zij het sterkste dier in het spel. De prey (prooi) is de zwakkere van het stel. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat de predator de dominant is en dat de prey de onderdanige is. Toch is dat meestal wel het geval maar het kan dus ook andersom zijn.

Geef een reactie

Hoofd Menu