puppy-play

Puppy Play

K-9 spreek je uit als kee-najn en komt van het Franse woord canine voor hond. K-9 / Puppy Play is dus een rollenspel waarbij de sub de rol van een hond heeft.

Droom je er wel eens van om je te gedragen als een hond? Met Puppy Play kun je in de huid kruipen van zo’n trouwe viervoeter. Deze levensstijl staat in het teken van hond zijn. De dominant speelt de rol van hondeneigenaar of -trainer.

Wie laat de hond uit?

Bij K-9 roleplay draait het allemaal om het nabootsen van het gedrag van een hond. De sub kleedt zich dan ook als een hond. Door gebruik te maken van attributen zoals een leren halsband, een buttplug met een staart en een hondenmasker transformeert de onderdanige zo goed mogelijk in een kwispelende viervoeter. Een passende outfit maakt het rollenspel veel realistischer. Bovendien is het makkelijker voor de sub om de rol van een hond aan te nemen als hij of zij ook zo gekleed is. De dominant zorgt ervoor dat hij of zij gekleed is als bijvoorbeeld de eigenaar of hondentrainer.

Puppy Play? Wat is dat?

K-9 (Puppy/Doggy Play) komt van het Franse woord canine (spreek uit: kaa-nien) voor hond. Ook in het Engels worden honden canine of K9 genoemd. K-9 roleplay is dus een rollenspel waarbij de sub de rol van een hond heeft. Bij Puppy Play wordt niet alleen op zijn hondjes gesekst, het is van invloed op het gehele leven van de sub. De onderdanige slaapt in een mand, eet als een hond en doet zijn of haar behoeftes als een hond.

De K-9 subcultuur is geboren vanuit de BDSM-wereld, maar dat betekent niet dat het altijd draait om seks. Soms wordt het puur gebruikt om het dier in de mens los te laten. Bij een K-9 rollenspel neemt de sub de rol van een hond aan en de dominant heeft de rol van eigenaar of trainer.

Hoe laat je de hond in jezelf naar buiten?

Is je interesse gewekt en wil je weten of dit rollenspel iets voor jou is? Probeer je dan eens als een hond te gedragen. Het is niet altijd gemakkelijk om als sub te transformeren tot een hond. Iedereen is anders, dus wat voor de een werkt kan niet werken voor de ander. Het is een aanrader om proberen te denken hoe een hond denkt.

Ga om te beginnen op handen en knieën zitten en start met blaffen. Ga boeken lezen over honden en dan vooral de boeken die gaan over het trainen van puppy’s. Als je geen hond hebt, of lang geen hond hebt gehad, dan helpt het je inzicht te geven in hoe een hond zou reageren in een bepaalde situatie. Wanneer je een bal ziet, dan wil je er achteraan rennen. Als iemand je een traktatie geeft, dan kwispel je met je staart (zwiepen met je kont is ook acceptabel). Complimenten betekenen niet veel voor je, behalve ‘goed zo jongen’ of ‘goed zo meisje’.

Welke attributen heb je voor Puppy Play?

Met passende kwaliteitsoutfit en de juiste attributen wordt het rollenspel nog realistischer. Daarom is het belangrijk dat een sub zich in een  outfit op maat kleedt als een hond. Daar zijn verschillende attributen voor:

Maar om een goede pup/sub te zijn hoef je echt niet alleen achter een bal aan te rennen. Je kunt ook gewoon je kop in de schoot van je baasje leggen terwijl hij of zij een aai over je bol geeft.

Het K-9/Puppy Play rollenspel kan verschillende vormen aannemen. Hoe het spel gespeeld wordt, is geheel afhankelijk van de wensen van de Dominant en Submissive. Zo kan de pup hard getraind worden door de trainer, maar kan hij ook liefdevol geaaid worden door het baasje. Voor veel mensen is K-9 een levensstijl. Ze zijn dan 24 uur per dag in hun rol als hond en baasje. Anderen spreken een speelmoment af en transformeren dan pas in hun rol en gaan na het spel gewoon weer verder met het dagelijks leven.

Blijf op de hoogte!
Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Halsbanden

Bij een hond hoort natuurlijk een halsband. Met een halsband om kan de sub makkelijker uitgelaten worden. Bovendien zal de sub/pup zich meteen onderdanig gedragen. Meestal zijn de halsbanden van leer gemaakt. De halsbanden zijn verstelbaar door middel van een gesp. De dominant bepaalt hoe strak de halsband gedragen wordt. Aan de halsband zit een ring waar een riem aan vastgeklikt kan worden.

Buttplugs met staart

Ook een staart mag niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten hondenstaarten die vastzitten aan een buttplug. Als een sub zo’n buttplug draagt, dan steekt er een staart tussen zijn of haar billen uit. Er zijn buttplugs met een krul in de staart, maar ook rechte staarten. In het echt hebben honden namelijk ook niet altijd dezelfde staart.

Kostuum

Mensen die meer ervaren zijn in het K-9 rollenspel zullen eerder kiezen voor een strak, zwart pak van leer of lak. Dit lange pak omhult meestal het hele lichaam. Als de sub een man is, dan wordt er meestal voor gekozen om de penis aan de onderkant van het pak eruit te laten hangen. Als hij dan gaat lopen dan bungelen zijn ballen klotsend heen en weer.

Bot gag

Met een staart is de outfit eigenlijk al zo goed als compleet, maar de outfit kan nog realistischer! Een bot gag is een schitterend speeltje voor een K-9 roleplay. Met een siliconen mondknevel kan een dominant de hond comfortabel trainen en controleren. De sub zal het bot stevig tussen zijn tanden houden.

Hondenmaskers

Ook zijn er speciale hondenmaskers voor K-9 of Puppy Play. Zo’n hondenkop kap is voorzien van een flinke snuit, oren en een blinddoek die eventueel te verwijderen is. Door de rits bij de mond kan er nog steeds een bot gag gedragen worden. De kraag heeft een ring waar een riem aan vastgemaakt kan worden.

Muilkorf

Is je hond ondeugend geweest en verdient ‘ie straf? Met een muilkorf op kan de hond niet blaffen of grommen als hij gestraft wordt door het baasje of de trainer.

Wil je ook in de slaapkamer een hond zijn?

De dominant kan op de knieën voor de sub gaan zitten, zodat de sub erbovenop kan klimmen om de dominant op zijn hondjes te nemen.

De juiste outfit! Tijd voor het rollenspel

Hoe je dit spel vormgeeft, verschilt per dominant en sub. Er zijn geen regels. De sub kan bijvoorbeeld uitgelaten worden door het baasje. Het gedrag van de sub is dan precies hetzelfde als dat van een echte hond. Er wordt tegen een boom aan geplast, uit een hondenbak gegeten en in een mand geslapen.

Geef een reactie

Hoofd Menu