sub

Submissive

Ben je graag gehoorzaam tussen de lakens? Droom je ervan om bevelen op te volgen tijdens de seks terwijl je wordt gespankt? Dan is de rol van submissive in een BDSM-spel misschien wel voor jou weggelegd.

Ben je graag gehoorzaam tussen de lakens? Droom je ervan om bevelen op te volgen tijdens de seks terwijl je wordt gespankt? Dan is de rol van submissive in een BDSM-spel misschien wel voor jou weggelegd.

Wil je een sub zijn?

Droom je ervan om vastgebonden te worden, zodat je je niet kunt verzetten tegen het woeste en wellustige temperament van je partner? Het kan heel spannend zijn om je bewust te worden van je behoeftes en fantasieën. Tegelijkertijd kan het ook heel verwarrend zijn. Want waarom wil je zo graag iemand gehoorzamen, als dat zelfs kan leiden tot lichamelijke pijn?

Submissive? Wat is dat?

Sub is een afkorting voor submissive. Andere woorden die voor deze onderdanige rol gebruikt worden zijn onderdanige, masochist en slaaf. Submissive is de aanduiding voor een onderdanige persoon in een (seksuele) relatie. Een sub kiest er vrijwillig voor om onderdanig te zijn aan een dom.

Een dominant verwacht van de sub dat hij gehoorzaamt en dat diens wil geaccepteerd wordt. Een submissive is meegaander dan de dominant en heeft tevens meer vertrouwen in de ander. Dat is ook nodig, om de controle uit handen te geven.

Kennismaken met BDSM

Wil je kennismaken met BDSM? Dan ben je de termen dominant (dom) en submissive (sub) waarschijnlijk al eens tegengekomen. Je bent er al over uit dat de rol van dominant niet voor jou is weggelegd, maar de rol van sub intrigeert je. Je weet dat een sub onderdanig is aan zijn of haar dom, maar de rol van submissive is veel complexer dan hij in eerste instantie lijkt. Voordat je begint aan BDSM en je rol als sub moet je goed weten wat de rol überhaupt inhoud. Wist je bijvoorbeeld dat er relaties bestaan waarin een submissive altijd onderdanig is naar de dominant? Dit is natuurlijk direct een extreem voorbeeld, maar het is van belang om goed ingelicht te zijn.

Grenzen zijn grenzen

Een sub hoeft niet altijd de wil van de dominant op te volgen. Hij of zij kan een stopwoord gebruiken als zijn of haar grenzen overschreden (gaan) worden. De rol van sub is namelijk altijd vrijwillig en kan altijd onmiddellijk stilgelegd worden. De sub moet dus voldoende vertrouwen hebben in de dominant dat deze ook werkelijk zal stoppen als het stopwoord gebruikt wordt. Eigenlijk bepaalt de submissive dus hoe het spel verloopt.

Als een sub een goede onderdanige wil zijn, dan moet hij of zij ontdekken wat de dominant prettig vindt. De sub zelf moet daar ook een goed gevoel bij hebben. De onderdanige moet steeds bereid zijn om het ideaalbeeld dat de dominant voor ogen heeft te evenaren. Er bestaat geen perfecte onderdanige. Een sub kan goed gevonden worden door zijn of haar dom, maar kan bij een andere dominant als een slechte onderdanige bestempeld worden omdat ze simpelweg niet bij elkaar passen. Een goede sub bestaat alleen in combinatie met een goede dominant.

Niet iedere submissive is onderdanig op alle gebieden. Sommige onderdanige moeten vooral handelingen uitvoeren om de dom seksueel genot te geven, anderen worden meer getraind op pijn. Ook zijn er subs die goed zijn in dienstbaarheid en die genieten van vernedering, maar absoluut niet van pijn.

Een spel eindigt altijd met nazorg

Een BDSM-spel eindigt altijd met de juiste nazorg. Zowel de dominant als de submissive hebben een emotionele ervaring achter de rug en na het spel moeten ze allebei even tot rust komen. Ook is er tijd voor knuffels en het eventueel verzorgen van wonden. Bovendien is het verstandig om het spel na afloop altijd te evalueren, zodat de dom en de sub van elkaar weten wat er wel of niet prettig werd gevonden.

Het gedrag van een onderdanige

BDSM is een spel met twee mensen waarin één van de twee overheersend is en de ander zich aan diegene onderwerpt. Maar hoe moet die onderdanige zich precies gedragen? Hoe een sub zich gedraagt, is grotendeels een kwestie van de ‘opvoeding’ van de dominant. De dominant bepaalt bijvoorbeeld waar een sub staat of zit, hoeveel hij of zij praat en of de submissive naast of achter de dominant loopt. De dom leert de sub manieren en vertelt hoe hij of zij zich moet gedragen als ze samen in het openbaar zijn, zoals op een feest of bij een bijeenkomst bij iemand thuis.

Hoe wordt een sub gestraft?

Wanneer een sub niet gehoorzaamt of een handeling verkeerd uitvoert, dan mag de dom daar een straf voor geven. Die straf kan echt van alles zijn. Van verplichte orale seks bij de dom tot het krijgen van billenkoek met een zweep. Maar gestraft worden hoeft niet altijd de erotische spanking te zijn waar veel subs over fantaseren als ze aan straf denken. Sommige dominanten geven de sub opdracht om naakt en wijdbeens te gaan zitten terwijl de dominant uitgebreid praat over de vervelende dingen die hij of zij met de sub gaat doen. De dominant kan de sub ook in de hoek zetten en hem of haar negeren. Genegeerd worden wekt bij sommige subs een gevoel van vernedering op. Een straf hoeft dus niet altijd in verband te staan met een erotische straf, net zoals BDSM niet altijd seksueel is.

Het BDSM-spel

Een erotische machtsverhouding bestaan uit zogenoemde speelmomenten. Dit gebeurt op afgesproken tijden en volgens van tevoren vastgestelde regels die de dominant en submissive samen hebben afgesproken. Maar een verhouding kan ook 24 uur per dag bestaan, waarin de submissive dus altijd onderdanig is aan de overheersende persoon.

Spelen is een ander woord voor aan ‘BDSM doen’, of een ander woord dat gebruikt wordt voor een BDSM-spel is een sessie. Een BDSM-spel kost veel energie, dus een eerste poging duurt vaak niet langer dan tien tot vijftien minuten. In elke BDSM-relatie zal het spel anders zijn. Zo kunnen er activiteiten als spanking, bondage, slaan en rollenspellen plaatsvinden. ‘Speel met jezelf, maar kom niet klaar’ en ‘pijp me’ kunnen bevelen van de dominant zijn. De sub denigrerende seksuele handelingen uit laten voeren of een week lang geen seks opleggen zijn voorbeelden van straffen die de dominant aan de sub kan geven. Tijdens het BDSM-spel kan gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als seksspeeltjes en bondage.

Geef een reactie

Hoofd Menu