een-introductie-op-suspension-bondage_5d6f2b22403d7

Suspension Bondage

Suspension bondage is een vorm van bondage waarbij een vastgebonden persoon wordt opgehangen aan een of meerdere ophangpunten.

Verschillende vormen

Bij suspension bondage kan er onderscheidt gemaakt worden tussen gedeeltelijke en volledige suspension bondage. Bij gedeeltelijke ophanging is de persoon zodanig gebonden dat een deel van zijn lichaamsgewicht wordt vastgehouden door touwen, kabels of kettingen.

Vaak wordt ervoor gekozen de vastgebonden persoon op één voet te laten balanceren en een deel van hun gewicht te laten ondersteunen door een borstharnas. Het andere been in een bepaalde richting omhoog getrokken. Een andere vorm van gedeeltelijke suspension is het omhoog tillen van de benen aan een suspension haak, terwijl de vastgebonden persoon op zijn of haar onderrug ligt. Bij volledige suspension wordt de persoon volledig ondersteund door touwen of kettingen en is er geen contact meer met de grond.

Suspension Bondage? Wat is dat?

Suspension bondage is een vorm van bondage waarbij een vastgebonden persoon wordt opgehangen aan een of meerdere ophangpunten.

Aan suspension bondage kleven grotere risico’s dan gewone bondage.

Posities

Verticale suspension

Bij verticale suspension wordt de persoon vanaf zijn of haar polsen omhoog getrokken. Hiervoor worden polsmanchetten gebruikt, speciaal bestemt voor suspension bondage. Dit voorkomt schade aan het weefsel en vermindering van de bloedomloop. Iemand laten hangen aan metalen boeien is ook geen verstandige keuze, omdat deze kunnen gaan snijden.

Een alternatieve en veelgebruikte methode is het gebruik van een bondage harnas gemaakt van touwen. Hierbij worden touwen rondom het lichaam, de bovenarmen en bovenbenen gebonden. De vastgebonden persoon wordt zo voldoende ondersteund en het voorkomt dat bepaalde lichaamsdelen teveel belast worden. Bij omgekeerde suspension wordt de vastgebonden persoon op de kop gehangen. Omdat het bloed naar het hoofd gaat, is het niet aan te raden om lang in deze positie te blijven hangen.

Verticale Suspension

Horizontale suspension

Bij horizontale bondage wordt het lichaam in horizontale positie opgehangen. Soms met het gezicht naar boven, maar vaker met het gezicht naar beneden gericht. Meestal wordt het lichaam van de grond gelift door middel van manchetten om de polsen en enkels.

Om de enkels en polsen naar elkaar toe brengen wordt ook vaak een hogtie gebruikt. Ook kan ervoor gekozen worden de benen uit elkaar te houden door middel van een spreidstang.

Waarom doet men aan suspension bondage?

Het belangrijkste effect van suspension bondage is het creëren van een verhoogd gevoel van kwetsbaarheid en onontkoombaarheid bij de vastgebonden persoon. Degene die vastgebonden is moet het gevoel hebben dat het onmogelijk is om te ontsnappen. Vooral wanneer je vastgebonden bent in een grote open ruimte, creëert het ook een gevoel van objectivering, onderdanigheid en hulpeloosheid.

Erotisch voor diegene die het observeert en enorm spannend voor diegene die aan de bondage is overgeleverd.

Horzontale Suspension

Geef een reactie

Hoofd Menu