tpe

Total Power Exchange

Bij TPE geeft de onderdanige vrijwillig de volledige controle aan hun dominante partner, hetzij in een bepaalde situatie, bepaalde periode, of voor 24/7. Bij veel TPE relaties worden de beide rollen aangeduid met ‘eigenaar’ en ‘eigendom’.

TPE

In BDSM wordt Total Power Exchange afgekort naar TPE. In het Nederlands kan het vertaald worden naar ‘Totale machtsoverdracht’. De macht over de onderdanige ligt bij TPE volledig in handen van de Dominant(e). TPE hoeft niet alleen betrekking te hebben op de BDSM-relatie, maar kan ook toegepast worden in het dagelijks leven van de sub.

Total Power Exchange? Wat is dat?

TPE is een term die vaak wordt gebruikt om BDSM-relatie tussen Dominant en submissive te beschrijven. Bij TPE geeft de onderdanige vrijwillig de volledige controle aan hun dominante partner, hetzij in een bepaalde situatie, gedurende een bepaalde periode, of voor altijd. Bij veel TPE relaties worden de beide rollen aangeduid met ‘eigenaar’ en ‘eigendom’.

Verschillende vormen

Er zijn veel verschillende vormen van TPE-relaties in de BDSM-gemeenschap mogelijk. Sommige mensen gebruiken power exchange alleen tijdens een rollenspel, anderen gebruiken het in hun dagelijks leven.

Bij Total Power Exchange is het een vereiste dat de onderdanige alle beslissingen overlaat aan hun dominante partner, zonder beperkingen en grenzen. Dit kan gaan over de kleding van de onderdanige, het dieet, of hoe hij of zij zich sociaal en op het werk dient te gedragen. In ruil voor de volledige overgave van zijn of haar onderdanige, is de dominante partner verantwoordelijk voor de gezondheid, veiligheid en het algemeen welzijn van zijn sub. Mocht de onderdanige zich niet aan de regels houden, dan volgt er vaak een straf.

Mocht de onderdanige het ergens niet mee eens zijn, dan moet eerst worden gevraagd of dit geuit mag worden. Het is echter aan de Dominant wat hiermee gebeurt. Volledige controle betekent ook dat de Dominant de bankzaken en de sociale contacten van de onderdanige beheerd. Wil je boodschappen doen, dan zal je daar eerst toestemming voor moeten vragen. De bonnetjes worden na afloop weer aan de Dominant gegeven. In sommige gevallen wordt tijdens TPE ook het geld door de Dominant beheert.

24/7 Total Power Exchange

Voor vele kinkers, vooral nieuwkomers, is het idee van 24/7 samenleven met je dominant of onderdanige de ideale droom. Er zijn veel verschillende BDSM-relatie types. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen en uitdagingen, maar geen enkele van hen is zo overdreven geromantiseerd als een 24/7 totale machtsuitwisseling. Dat is dan ook de reden waarom we vaak, wanneer we ons gaan bezighouden met een samenlevingsovereenkomst met onze BDSM-partners, snel teleurgesteld raken over hoe de realiteit zijn manieren heeft om de BDSM-dynamiek binnen te sluipen.

Vanille protocol

Als je uit een “play partner-relatie” komt, waarbij je elkaar alleen zou ontmoeten om deel te nemen aan BDSM-spel, dan zou het samen uitgaan en het ontmoeten van vrienden en familie een totaal nieuwe ervaring zijn.

Je bent gewend aan het hebben van je dynamiek, je bent gewend om je regels te hebben hoe je met elkaar praat en hoe je met elkaar omgaat. Maar waarschijnlijk zijn veel van die regels ongepast als je in de supermarkt, op de straat of in een chique restaurant bent. Waarschijnlijk zullen je ouders niet geamuseerd zijn als je op je knieën zakt en je dominant een glas wijn met twee handen aanbiedt totdat hij het glas gracieus uit je handen accepteerde.

Nu lijkt dat misschien grappig maar eigenlijk als onderdanige kan het een heel vreemde, zeer onzekere situatie zijn wanneer je met je dominant bent en je je onderdanigheid en je dienstbaarheid niet kan uitdrukken op de manier die je gewend bent. Zo vaak zie je dominanten zeggen: “Oh dat is oké, noem me maar bij mijn voornaam en we doen gewoon even alsof we een vanille-koppel zijn”. Maar dat is echt heel erg moeilijk.

 

cought

Dit zijn een aantal dingen die je zou kunnen overwegen:

De Dominant aanspreken

In de meeste landen zou het aanspreken van een dominante als “Mevrouw” of “Meneer” of “Meester” of “Meesteres” in een openbare setting wenkbrauwen teweegbrengen. Het is dus een goed idee om een ​​andere term te vinden die de onderdanige kan gebruiken om een ​​bepaald protocol niveau binnen de vanille omgeving bij te houden.

In ons geval gebruiken we het equivalent van ‘Lieverd’ waarmee ik dan elke vraag zal beëindigen en die ik regelmatig zal injecteren in een normaal gesprek, zodat ik de voornaam niet hoef te gebruiken en ik daarmee ook tegelijkertijd mijn respect betuig en het machtsverschil erken gedurende alle vanille-situaties

Eten & drinken

Heel vaak maakt het deel uit van het protocol dat een onderdanige zijn of haar dominant om toestemming vraagt ​​voordat hij eet of drinkt. Wederom, dat is iets wat niet acceptabel zou zijn en dat zelfs vragen zou kunnen oproepen over misbruik met vanille mensen. Terwijl dat een leuke discussie is, wil je dat bijvoorbeeld echt niet hebben tijdens bijvoorbeeld het kerstdiner op het bedrijf.

De meeste D/s koppels verzachten deze regel in vanille-situaties door de onderdanige te laten wachten met eten totdat de dominant begint te eten. We hebben ook ondervonden dat bij het opvoeden van kleine kinderen het ook heel moeilijk is tegelijkertijd te eten. Daarom hebben we bij ons thuis een ander protocol niveau vastgelegd, waar ik wacht tot mijn dominant me een onopvallend teken geeft dat ik mag gaan eten. In ons geval is het net zo subtiel als het knipperen van een oog.

Het interessante is dat ik me altijd heel onderdanig voel in die situaties. Ik zit daar te wachten, ik kijk naar hem en misschien trek ik mijn wenkbrauwen iets omhoog om de vraag aan te geven en ik wacht tot hij het aangeeft. Niemand heeft het ooit gemerkt, zelfs mensen binnen de BDSM-scene waren verrast toen we ze vertelden omdat het zo subtiel was.

Hoger protocol

Het echt hogere protocol wat je gewend bent en dat je instelt, is waarschijnlijk alleen van toepassing in die situaties waarin jullie twee alleen zijn of in een BDSM-sessie op een feest met andere kinkers.

Zodra we alleen zijn of met andere kinkers stop ik met het gebruik van de bijnaam voor mijn dominant die ik eerder noemde en het is regelrecht terug naar “Daddy” en “Meester”. Ik bied drankjes met twee handen aan, en zodra mijn Dominant de slaapkamer binnenkomt, zit ik op mijn knieën. Deze schakelingen in het protocol zijn belangrijk voor ons om de diepgang van onze relatie te erkennen en de totale machtsuitwisseling en die 24/7 relatie te bevestigen.

Dropping Protocol – het concept van 23/7

Wanneer je samen leeft, ontstaat af en toe de behoefte om gelijkwaardig te zijn, zelfs in een dynamische dynamiek. Het concept van een 23/7 in plaats van een 24/7 erkent dat elke relatie momenten van gelijkheid nodig heeft om de ongelijkheid te laten werken.

24/7 TPE heeft wat oefening nodig

Het leven moet doorgaan en het BDSM-leven binnen je vanille leven is verbazingwekkend verrijkend voor beide levens. Om dat te laten werken is niet zo moeilijk als je in gedachten houdt dat het leven niet perfect is, je bent niet perfect, je partner is niet perfect en je maakt ruimte voor de imperfectie.

Maak je vertrouwd met verschillende protocol niveaus. Zoek verschillende manieren om je dominantie en je onderdanigheid te uiten en eer de gelijkheid die aan de machtsuitwisseling ten grondslag ligt in een D/s-relatie. Neem de ongemakkelijke momenten met een glimlach en leer te lachen om het leven wat in de weg staat van het BDSM-protocol. Op die manier heb je veel meer plezier..

Geniet ervan om elkaar beter te leren kennen en ik hoor graag welke vormen van protocol je hebt ontwikkeld in je relaties in de niet-BDSM-omgevingen.

Geef een antwoord

Hoofd Menu

X